Skriv.no handler om å skrive. Vi liker å kalle det et fristed for skriving.

Hva er Skriv?

Skriv.no er et nettsted som handler om å skrive. Vi liker å kalle det et fristed for skriving, så om du synes du er flink til å skrive eller ikke er ikke så nøye. På Skriv.no ønsker vi at DU skal utvikle dine skriveferdigheter. Ingenting av det du skriver er noe du trenger å vise til andre. Men ønsker du å dele tekster, kan du gjøre også det på Skriv.no. Senk skuldrene, gjør deg klar, og skriv!

Er du lærer?

Test ut skriv.no på dine elever. Skriv.no er ikke ment som et fullverdig undervisningsopplegg, men heller et inspirerende supplement til eksisterende undervisning. Det er morsomt, effektivt, og stimulerer kreativiteten til elevene. Kontakt oss gjerne på post@skriv.no for spørsmål eller konstruktive tilbakemeldinger.

Klikk her for tips til bruk av skriv.no i skolen.

Inspirasjon

På bloggen får du inspirasjon fra kjente personer som lever av og brenner for å skrive. Hver uke kommer de med nye betraktninger om det å skrive. Disse er våre faste bloggere:

Lars Vaular

«På en måte lærte jeg meg å skrive på bussen» Lars Vaular

«For alenemødre som selger noen hekto» rappet Lars Vaular, og fikk halve Norge til å danse til galgenhumoristiske tekster om livet sitt. Lars er 26 år, og i 2009 satset han hundre prosent på musikkarrieren etter å ha jobbet et år som nattevakt på Sandviken sykehus. Det har alltid vært viktig for ham å uttrykke meningene sine, og det har han gjort ved å skrive. ”På en måte lærte jeg meg å skrive på bussen. De daglige bussturene fra Åsane til byen, fra Sandviken til Løvstakken, fra byen til Loddefjord, måtte fylles med innhold. Jeg fylte dem med å skrive eller lese.”

John Olav Nilsen

«For meg er skriving en form for selvterapi» John Olav Nilsen

«Har du noen gang sett en ung mann bli skutt til himmels?» Med denne tekstlinjen startet John Olav Nilsen & Gjengen sin debutplate, og musikkjournalister over hele landet ble nysgjerrige på å få vite mer om mannen som hadde skrevet ordene som strømmet ut av høyttalerne. John Olav er 28 år, fullførte aldri videregående skole, og jobbet som lagerarbeider fram til han slo gjennom som artist med John Olav Nilsen & Gjengen. Han har alltid vært opptatt av å skrive. «Jeg skriver ikke fordi jeg har lyst. Jeg skriver fordi jeg må. For meg er skriving en form for selvterapi.»

Pedro Carmona-Alvarez

«Hva handler skrivingen om? Hva er det vi driver med, vi som skriver? Jo. Vi driver og forvandler.» Pedro Carmona-Alvarez

Født 1972, i Chile. Forfatter og musiker som har en rekke bokutgivelser bak seg, samt en rekke plater med Sister Sonny. Siste utgivelse: Og været skiftet og det ble sommer og så videre (roman, 2012)

 

Marie Amdam

«Du kan tro jeg følte meg kul da jeg satt på café i Paris og skrev et fransk dikt, mens jeg røykte og drakk kaffe!» Marie Amdam

Marie Amdam er 21 år og er vokalist, gitarist og låtskriver i Razika. Studerer nordisk litteratur på Universitetet i Bergen

Erlend O. Nødtvedt

Erlend O. Nødtvedt, (f. 1984) er lyriker.

Han debuterte med "Harudes" i 2008 og har senere skrevet "Bergens beskrivelse" (2011). Han har vunnet Ung poesi-prisen, Bergensprisen og Bjørnsonstipendet.

Nødtvedt er også redaksjonsmedlem i Vagant. 

Kjersti Rorgemoen

«Skriving er ikkje å brenne inne, men å vende seg utover, det er kommunikasjon.» Kjersti Rorgemoen

Kjersti Rorgemoen (f. 1982) kjem frå Vinje, bur i Bergen.

Tidlegare medredaktør i fanzina Ikke til hjemlån, og i Vagant. Melder bøker i Klasskampen. Gav i 2009 ut boka Purkene snudde seg, som vann Bergensprisen.

 

Eirik Blåsternes aka. Peewee

«Hvorfor skjuler det seg hjerteskjærende mareritt bak enhver drøm? » Eirik Blåsternes aka. Peewee

Gjesteblogger for skriv.no

Hiphop/Chillout produsent og DJ (V-rommet/Supernova/BoPeiWei/Cardioid - Bluestar Production)

Holder på med mastergrad i Sosial Antropologi på UIB. Er for øyeblikket på feltarbeid i Kina og gjennomfører et kvalitativt forskningsprosjekt på kinesisk undergrunnskultur (Hiphop i Beijing)

Skater for Final Supplies Norway – KR3W/Supra/Steez/Scullcandy

Er lidenskapelig tilstede i verden, som drømmefanger, som nysgjerrigper og som medmenneske.

eb-peewee.blogspot.no, myspace.com/dsfcrew07, nrk.no/urort/artist/verdensrommet, verk-vrommet.bandcamp.com/album/baby-blue