Din tekst på skriv.no - del din tekst med andre
Skrevet av Pedro Carmona-Alvarez, 14.04.13

Å, livet (part two)

I forrige uke var jeg i Oslo, på spillejobb med et band. Spillejobben var i Bærum, ikke mange meterne unna Telenor Arena, der Justin Bieber akkurat den dagen holdt sin første norgeskonsert. Jeg er hauggammal, tenkte jeg, når jeg så alle de unge jentene på Flesland. Jeg er hauggammal, tenkte jeg da de samme jentene satt på flytoget, og i samme åndedrag tenkte jeg på noe annet; det har seg nemlig slik at jeg bare noen dager før dette så på et live-opptak med Bieber, på MTV. Han spilte i Asia et sted, hadde på seg sånne dumme nike-sko med vinger på og var fryktelig opptatt av håret sitt mens han sang. Jeg synes ikke engang han var en klovn, bare en streit, kommers fyr som oppfyller alle krav; han er sikkert grei, sunn, kristen, mot abort, han er nok jomfru og så videre. Æsj, tenkte jeg. Da jeg var 14 år hata jeg alt sånt. Jeg tålte ikke lukten av sånne etablerte streite poptryner. Jeg kledde meg i svart og sminka meg og viste fingeren til hele verden for det var det eneste som følte virkelig. Og da jeg satt på flytoget og så på alle disse unge jentene med like Bieber t-skjorter, så tenkte jeg på at det for faenmeg må finnes en generasjon unge folk som også synes dette er ekkelt? Det må vel finnes noe motstand der ute? Noen svartkledde desperate unger som hater alt som blir forsøkt solgt til dem? Så, mitt spørsmål er (til dere der ute); jeg regner med at folk som tråkker her inne på skriv.no har noen andre interesser enn det streiteste av det streite. Jeg vet ikke, kanskje er jeg fordomsfull, men hvis dere er interessert i skriving og lesing, så må dere da også være interessert i andre ting enn det alle andre er interessert i. Jeg vil gjerne ha tips, jeg. Gi meg navnet på de 3 feteste platene du vet om. De 3 beste bøkene. Hva er det du driver med når du ikke hører på han derre, hvordan gjør du det når alle andre oppfører seg som en lydig liten saueflokk?

9 kommentarer
Avatar
May Elin Stubdal
30.04.13 12:48

Jeg syns innlegget ditt var veldig bra skrevet å du er overhodet ikke alene om disse følelsene! Fortsett å skriv slik så vil du nå lang ;)

Avatar
Silja
30.04.13 12:50

Eg digger Rammstein :-) feteste musikken ! Eg liker ikkje JB. Synest dei ser dum når dei går rundt med bieber på skjorten sin. Men det er fri verden. Alle ha rett til å kle slik som dei vil. Bare pga vi ikkje liker korleis beliebers kler seg betyr ikkje at vi burde nekte dei å kle seg slik som dei vil.

Avatar
mikknu1
30.04.13 12:51

Den var grei.

Avatar
kristoffer pedersen
30.04.13 12:52

greit nok....

Avatar
Hilde
30.04.13 12:53

Flott innlegg, mye bra skrevet! Forsett sånn!

Avatar
Maria
30.04.13 12:53

Jeg har ikke noen favoritt plater, hører på alt ifra Country, pop, reggae og rock osv. Skjønner meg ikke på ''beliebers'' som risikerer livet sitt for å gå på konsert med Justin, syntes han og musikken hans er for klishè...

Avatar
Hanne
30.04.13 12:54

3 feteste platene: 1. American Idiot - Green Day 2. Phobia - Breaking Benjamin 3. The Black Parade - My Chemical Romance 3 beste bøkene: 1. The Perks Of Being A Wallflower 2. Harry Potter bøkene. 3. vet ikke Hører ikke på Justin Bieber.

Marita
30.04.13 12:54

Jeg er litt enig med deg, jeg liker ikke hvordan beliebere er, de skriker bare han vises på dataskjermer. Slik som min lillesøster hun er jo en belieber og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor hun digger ham så mye. Men selv liker jeg litt et band ved navnet One Direction, men jeg skriker ikke med en gang jeg ser dem på en dataskjerm eller på tv. Godt skrevet :D

Ida Marie
30.04.13 12:54

Jeg er definitivt ingen Belieber og takk Gud for det. Jeg har vokst opp med Nirvana og Metallica. Mine foreldre er helt besatt av Country mens eg selv går heller for folk/pop/rock - det litt sære kan en si. Allikevel liker eg Debussy og Chopin. Enkelt summert; jeg hører på det meste som ikke er og aldri vil bli 'mainstream'. Bøker er det kanskje annerledes med, tror eg. Eg liker kvalitet og kreativitet samtidig som forfatteren har en mening med boka. The Gargoyle av Andrew Davidson leser eg nå, og den er fantastisk. Bjørn Sortland sin Ærlighets Minuttet er også en av mine favoritt bøker. Der er både historie, kunst og ungdommens usikkerhet flettet sammen til noe helt unikt som bare Sortland kan gjøre. Eg nevner ikke her akkurat tre favoritt albumer selvom eg kunne sikkert nevnt Queen, Ramstein eller John Lennon, men det er rett og slett fordi eg har mer enn tre favoritter. Eg vet ikke om dette gjør meg sær eller uvanlig, men eg håper på at det ikke er slik. Eg tror nok det er mange ungdommer som ikke er på tå hev for Bieber og andre Pop stjerner, det handler mer om at den delen av unge ikke står ut.